Etno selo Vojinović svojim najmlađim gostima nudi jedinstvenu priliku da steknu osnovne veštine jahanja, u okviru školice jahanja. Školica jahanja je namenjena prvenstveno deci školskog uzrasta od 6 – 16 godina. Otvaranje školice je 1. jula i traje do 30. avgusta, a sama obuka polaznika obuhvata 5-7 dana.

Obuku svakodneno vrše iskusni instruktori jahanja, koji će Vašu decu naučiti osnovnim veštinama jahanja kao i ponašanju prilikom kontakta sa veličanstvenim životinjama kao što su konji. Postoji mnogo razloga zašto decu treba uključiti u što više prirodnih aktivnosti. Aktivna igra i boravak u prirodi su od suštinskog značaja za zdrav ljudski razvoj. U Školici jahanja, etno sela Vojinović, Vašu decu ćete usmeriti u pravilan psihofizički razvoj. Poboljšano držanje i koordinacija tela, sticanje svesti o sopstvenom organizmu, mišićni tonus i feksibilnost, brzo razmišljanje i snalaženje u situaciji samo su neki od benefita koje jahanje konja može Vašoj deci da pruži.

U ovoj digitalnoj eri, kada su deca više za ekranima nego napolju, školica jahanja će svim polaznicima pružiti jedinstveno iskustvo i priliku da prirodu upoznaju iz nekog drugog ugla.