Piva Žabljak

Napomena: Pun pansion – doručak, ručak, večera i užina. Kada se ide na teren nosi se ketering iz etno sela. Isključivo non-GMO hrana domaće proizvodnje.


Program (3 dana)

 • 1

  Dan prvi - Dolazak

  - Smeštajni kapaciteti etno sela Vojinović su dodatno opisani na sajtu. Pun pansion Vam obezbeđuje doručak, ručak, večeru i užine. Uključen je i ketering u toku jahačkih ruta, za sve vreme provedeno Van etno sela Vojinović.
  - Nakon što se udobno smestite, instruktori jahanja će proceniti koji konj Vam najbolje odgovara, kroz sam proces upoznavanja sa konjima i procenu Vaših jahačkih veština. Sva jahačka oprema se zadužuje u etno selu Vojinović i ne predstavlja dodatni trošak.
  - Ručak.
  - Kako dan bude odmicao, imaćete dosta slobodnog vremena. Istražite sve pogodnosti koje Vam nudimo. Slobodno vreme je idealo da isprobade ostale aktivnosti kao što su quad-vožnje, džip safari i mnoge druge. Dodatno se upoznajte i adaptirajte na okolinu, koja ume da bude vrlo zahtevna, ali u isto vreme darežljiva, u šta ćete se i sami uveriti.
  - Večera.
  - Noćenje u smeštaju etno sela Vojinović i kraj prvog dana u okviru ture Piva-Žabljak.

 • 2

  Dan drugi - Jahanje

  - Drugog dana ture, jahanje do Sedlene grede (2.227m nadmorske visine). To je kamena formaciju koju je priroda u obliku sedla stvorila. Čudo prirode dominira nad dolinom Dobri do, na samo nekoliko kilometara puta od etno sela Vojinović. Sa vrha Sedlene grede, pogled se pruža na mnoge druge vrhove Drumitora kao što su Prutaš, Bobotov kuk, Savin kuk, Ranisavu na Moračke planine, od kojih ćemo neke i posetiti.
  - Žabljak je sledeća destinacija. Malo naselje, smešteno u kotlini, okruženo sa 23 planinska vrha, na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, 1465m.
  - Slobodno vreme.
  - Noćenje u hotelu u Žabljaku. • 3

  Dan treći

  - Polazak iz Žabljaka u jutarnjim časovima.
  - Na putu prolazimo pored vrhova Veliki Štuoc (2104m nadmorske visine) i Mali Štuoc (1953m nadmorske visine) na udaljenosti od 9km od Žabljaka. Između ovih vrhova prostire se kanjon reke Sušice. Ovim kanjonom protiče razdragana Sušica koja svojim tokom ponire isod površin zemlje, a zatim ponovo izbija, što predstavlja pravi fenomen prirode.
  - Na obroncima ovog kanjona leži malo planinsko selo Nedajno koje nam je sledeća stanica.
  - Nakon uživanja u lepotama koje Sušica stvara, zaputićemo se ka kanjonu reke Pive i sela Trsa, 42km od Žabljaka. Ovo selo se nalazi na Pivskoj panini...
  - Blizina kanjona reke Pive je ono što Trsu čini privlačnim brojnim putnicima i savršen način da se naša tura završi. Kanjon reke Pive je veoma popularna destinacija.
  - Povratak u Etno selo Vojinović. Kraj ture. Gostima koji su završili svoj odmor kod nas, obezbeđen je transport do aerodroma.

Prijavite se