Pivsko jezero

Program (2 sata)

 • 1

  Tura Pivsko jezero predstavljati idealan način da provedete kvalitetno vreme na planini Durmitor. Ovo je tura koja je u trajanju od 2 sata i zgodna je da se u jednom danu ukombinuje sa stalim aktivnostima koje vam u etno selu Vojinović nudimo. Pivsko jezero nalazi se samo na 4 kilometara od etno sela.

 • 2

  Upoznavnje sa konjima, uz asistenciju naših instruktora jahanja, i odabir konja.

 • 3

  Jahanje do Pivskog jezera, udaljenog nekoliko kilometara od Etno sela.

 • 4

  Pivsko jezero je najveće veštački stvoreno jezero u Crnoj Gori. Prilikom gradnje hidroelektrane na reci Pivi, stvoreno je jezero koje je potopilo obližnje naselje Plužinje i crkvu u naselju. Naselje je sada izmešteno, a priroda izmenjena, ali ono što ne prestaje da očarava je način na koji se priroda prilagodila delovanju ljudske ruke. Pivska reka, kanjon i jezero plene svojom lepotom. Ova tura je osmišljena kako bi Vam pružila jedan foto safari i panoramsko razgledanje kao nigde na svetu.
  Dostupne su Vam i ostale aktivnosti kao naprimer kajaking na mirnim vodama Pivskog jezera. Jezero je na nekim mestima duboko i preko 200 m, a dugo je 45 km.
  Reka Piva je iznimno čista a voda je konstantno pitka a Pivsko jezero smatra se najvećim rezervoarom pitke vode na svetu.
  U okviru ove ture, uključen je i lunch paket.

 • 5

  Povratak u Etno selo Vojinović.

Prijavite se