Tri kanjona

Tri kanjona je tura kojom kroz pet dana dobijate najviše od Durmitora - oko 100km jahanja. Odabirom ove ture odabraćete pun doživljaj planine, jer nameravamo da Vas sprovedemo kroz sva zanimljiva mesta i aktivnosti koje Durmitor može da Vam pruži. Tura se može rezervisati za grupe od 4 do 8 osoba.

Tri kanjona, pomenuta u turi, su kanjon reke Tare, reke Pive i kanjon reke Sušice. Jahanjem se obilazi najveći deo trase, ali su vam usput dostupne i mnoge druge pogodnosti koje Vam u etno selu Vojinović nudimo.

Napomena: Pun pansion – doručak, ručak, večera i užina. Kada se ide na teren nosi se ketering iz etno sela. Hrana je isključivo domaća i non-GMO.

Tura je predviđena za 4 do 8 osoba.


Program (5 dana)

 • 1

  Dan prvi - Dolazak

  - U etno selu Vojinović će vas dočekati pun pansion (doručak/ručak/večera i međuobroci). Na našem sajtu postoji odeljak sa detaljnijim informacijama o smeštaju.
  - Doručak.
  - Pun pansion uključuje hranu koja je non-GMO, domaće proizvodnje.
  - Nakon što se udobno smestite, instruktori jahanja će proceniti koji konj Vam najbolje odgovara, kroz sam proces upoznavanja sa konjima i procenu Vaših jahačkih veština. Jahačka oprema se zadužuje u etno selu i ne predstavlja Vam dodatni trošak.
  - Ručak.
  - Kako dan bude odmicao, imaćete dosta slobodnog vremena. Istražite sve pogodnosti koje Vam nudimo i dodatno se upoznajte i adaptirajte na okolinu, koja ume da bude vrlo zahtevna, ali u isto vreme darežljiva, u šta ćete se i sami uveriti.
  - Večera.
  - Noćenje u smeštaju etno sela Vojinović i kraj prvog dana ture Tri kanjona.

 • 2

  Dan drugi - Jahanje

  - Drugog dana ture Tri kanjona, osedlavši svoje konje, uputićemo se do Sedlene grede (2.227m nadmorkse visine). To je kamena formaciju koju je priroda u obliku sedla stvorila. Čudo prirode dominira nad dolinom Dobri do, na samo nekoliko kilometara od etno sela Vojinović. Sa vrha Sedlene grede, pogled se pruža na mnoge druge vrhove Durmitora kao što su Prutaš, Bobotov kuk, Savin kuk, Ranisavu na Moračke planine…
  - Nakon Sedla, upućujemo se ka Žabljaku. Malo naselje, smešteno u kotlini, okruženo sa 23 planinska vrha, na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu, 1465m.
  - Slobodno vreme, a zatim noćenje u hotelu u Žabljaku.
  - Napomenuli bismo da etno selo Vojinvić obezbeđuje ketering za sve vreme provedeno na jahačkim turama. • 3

  Dan treći - Jahanje

  - Nakon doručka napuštamo Žabljak i krećemo put Štuoca. Štuoc je najseverniji vrh Durmitora na oko 9km od Žabljaka. Ovaj masiv se, zapravo sastoji od dva vrha, Veliki i Mali Štuoc, a prolaskom između njih stižemo do našeg prvog od tri kanjona.
  - Kanjon reke Sušice je dug 14km. Sušica izvire na oko 1300m nadmorske visine, a uliva se u Taru na 512m nadmorske visine. Ovaj kanjon je skriveni biser prirode Crne Gore i premda se čini da je nepravedno zapostavljen, jer mu u lepoti nema ravnog, možda je upravo to ono što ga je održalo onakvim kakav jeste.
  Kanjon se nalazi u okviru nacionalnog parka Durmitor te je, stoga, zaštićen mnogim regulativama.
  - Na liticama koje nadvisuju kanjon, nalazi se malo planinsko selo i naša sledeća stanica, Nedajno. U ovom selu ćete imati prilike da još malo uživate u lepotama kanjona.
  - Nakon Nedajna upućujemo se u selo Trsa, 42km od Žabljaka.
  - Napravili smo krug i vratili se u etno selo Vojinović. Treći dan se ovde završava.
  - Noćenje.

 • 4

  Dan četvrti - Rafting

  - Četvrti dan je posvećen kanjonu i reci Tari. Zaluženo nosi titulu najvećeg kanjona Evrope i nudi Vam mnoštvo sadržaja.
  - Do samog kanjona Tare putuje se džipovima. Kanjon je dugačak 60km, sa prosečnom dubinom od 1.073m. Jedna od retkih oaza netaknune prirode, rezervat je mnogim endemskim vrstama biljaka i životinja.
  - Smeštaj i noćenje je na reci Tari u Šćepan Polju - “Blue River Tara”, a između toga, nezaobilazna avantura - rafting.
  - Ovde Vas očekuje komfor i bogata tradicionalna trpeza sa lokalnim specijalitetima. Imaćete pogled na prirodu Tare dok uživate u odmoru na terasi koja nadvisuje kanjon. Svim gostima je dostupan besplatan Wi-fi.
  - Rafting na Tari je aktivnost koja je nezaobilazna i osnovna aktivnost u okviru aktivnog odmora. U saradnji sa rafting centrima, gostima našeg etno sela je obezbeđena rafting tura.
  - Nakon dana ispunjenog sadržajem, sledi noćenje i priprema za peti dan. • 5

  Dan peti

  - Odmoreni konji od jahača, a jahači od jahanja. Ujutru se jahanjam upućujemo na poslednji, treći kanjon ture Tri kanjona.
  - Ovde ćemo zastati. Dan se prepušta kanjonu, jezeru i reci Pivi, jer smo svesni da nijedan gost ne želi otići bez nekoliko desetina, ako ne i stotina, fotografija. Vidikovci širom kanjona su veoma inspirativni i čitavoj višednevnoj turi daće na značaju i vrednosti, a Vama ostaviti lepe utiske.
  - Sledi povratak u etno selo Vojinović preko Barnog Dola, Kanjona Pive i Pišče. Pišče je planinsko selo koga krasi pogled na Prutaš, najlepši vrh Durmitora od 2393m nadmorske visine.
  - Na kraju, vrativši se u etno selo Vojinović, naša tura se završava. Gostima su dalje u ponudi ostale ture i pogodnosti, a onima koji putuju, obezbeđen je transfer do aerodroma.

Prijavite se