Kanjoning je spuštanje kroz korito reke i to nizvodno sa ili bez opreme.  Spuštanje niz vodopade uz pomoć užeta ili bez, penjanje po stenama, provlačenje kroz pukotine, ronjenje, skakanje u virove ispunjene vodom su karakteristike ovog sporta.
Kanjoning kanjonom Nevidio  je najbolje mesto na ovim prostorima gde biste sve ove aktivnosti iskusili u isto vreme.

Kanjon Nevidio
U neposrednoj blizini magistralnog puta Žabljak-Šavnik počinje kanjon Nevidio. Sa pravom nosi ovo ime jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku - nevidljiva. Ovaj kanjon je dugo vremena odolevao pokušajima avanturista da ga osvoje, I tek su 1965. prvi put aktivisti palninarskog društva ,,Javorak” iz Nikšića zvanično prošli čitavom njegovom dužinom.  Kanjon se pruža dužinom od 4km, a širina na pojedinim mestima iznosi neverovatnih 25cm. Veći deo kanjona se nalazi u večitoj senci. Zbog okomitih stiena, sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim i nepristupačnim stijenama vladaju specifični  uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode koji je ujedno raj i pakao.

Zbog smelosti kojom se reka Komarnica uklesala u stene, kanjoning na ovoj lokaciji je izazov I najiskusnijim istraživačima. Predlažemo da klaustrofobiju ostavite na ulazu kanjona I otisnete se u avanturu života. Sezona prolazaka počinje u julu mesecu - ukoliko je vodostaj Komarnice niži, onda i nešto ranije, i završava u septembru - ako vremenski uslovi dozvole, sezona može da se malo produži. Osim dobre fizičke kondicije, za avanturu koja obično traje dva do tri sata, neophodna je i odgovarajuća oprema – dugo ronilačko odelo debljine od bar 5 mm zbog izuzetno niske temperature vode  koja varira od sedam do osam stepeni, obuća kojom se može lakše kretati po klizavim stenama i kaciga.
Kanjoning se održava uvek uz prisustvo iskusnih vodiča u većim grupama odjednom, uz konstantno praćenje vremenskih prilika, padavina I vodostaja u samom kanjonu.